15 Şubat 2014 Cumartesi

İçki ucuza nereden bulunur?

Ucuz içkiyi duyunca hemen nasılda zıpladınız dimi? :)))) çakalllaaarrr.... :))))
Şimdi, malum piyasada eşek yüküyle vergi olduğundan dolayı komik paraya mal olan içkiler fahiş fiyatlara satılmakta.
Ucuza içkiyi ancak yurt dışına gidip gelen eş dosttan yalvarmak suretiyle 1/3 fiyata alabiliyoruz. Pekii eşi dostu olmayan ne yapacak arkadaşım?

Hadi bakalım diğer seçeneklere bakalım ;

1- En yakındaki tır garajına gidin, orda şöförlerin takıldığı kahvehane tarzı bi mekan vardır. Çay getiren lavuğa durumunuzu izah edin. O size yardımcı olacaktır. Tırcılar genelde 1 litrelik içkiler alırlar, ağırlıklı olarak J&B ve Yeni rakı gelir. Ama diğer markalardan tercihini varsa az bir karla size sipariş getirecektir. Fakat bunun içinde bir süre beklemeniz gerekebilir. Şişenin kapağını kontrol edin, şüpheli bişi varsa almayın (genelde olmaz) Yurtdışından gelen içkilerde yurtiçinde satılan içki şişelerindeki bilyalı başlık olmaz, dolayısıyla "la bu sahte heralde" diye salak düşüncelere girmeyin, kendinizi küçük düşürmeyin.
En yakın (istanbul için) tır garajları: Sefaköy, İkitelli, Ataşehir, Orhanlı vs.

2- Malum nedenlerden dolayı artık içki satan hipermarketlerin promosyon insert lerinde ve mağazanın içinde  içkilerin promosyonu ile ilgili herhangi bir ibare olması yasaklandı. Dolayısı ile bir markete girdiğinde hangi içkide indirim var göremiyoruz. Bu durumu aşmak için mutlaka reyon görevlisiyle azcık muhabbet edin. O size mutlaka ne de indirim var veya hafta olacak vs. yumurtlar sıkıntı yok.

3- Metro ve Real in fiyatları piyasadaki tüm marketlerden ucuz. Tek favorim metro. İçeri girebilmeniz ve alışveriş yapabilmeniz için şirket yetkilisi olmanız ve sizi temsil eden kartınız olması gerekiyor.
Eğer kartınız yoksa kartınızı unuttuğunuzu söyleyip, kartı var olan bir arkadaşınızın firmasının adını ve arkadaşınızın adını vererek geçici giriş kartı alabilmeniz mümkün. Çaktırmadan girsen bile kasada fatura kesilirken kartı yine soruyorlar. Kaçış yok. Neyse; Metronun şaraplarının fiyatları muhteşem normal zamanda bile fransız şaraplarını 20TL ortalamadan almanız mümkün ( 8,5 liradan fransız şarap aldığımı bilirim) Hatta istediğiniz şarabı açtırıp tatma şansınız bile var. Ama hayvanlık edip şişeyi devirmeyin ayıp. Kendinize gurme izlenimi verin. Her ülkeden şarap var şiliden, gürcistandan, italyadan....
Metroda diğer bulabileceğiniz ucuz içki biralar. Efes'i piyasada dükkanda 5,30 dan satarlarken burda 4,10 gibi rakama alabilirsin. İlla kasayla alacan şartı yok ama 4-6-8-20-24 gibi seçenekler var birinden birini seç.
Kısacası osuruktan 1-2 şaraba biraya vereceğin parayla ayda bir gidip toptan (4-5) stoklamak çok avantajlı.
Tüm içkiler piyasanın azda olsa (en az 1-2TL) altında.
Real ise metronun parekendecisi burda ise az biraz daha pahalıya alabilirsin bazen kafa kafaya gelir.
Carefour ve Migros az üründe indirim yapıyor (1-2 ürün)

4- Özel günler.... Yılbaşı, Sevgililer günü, Bayramlar öncesi hafta boyunca tüm içkilerde metro,real,carefour ve migros ta %20-%25 e varan indirimler oluyor. O günlerde gidip topluca depolamak çok mantıklı.

5- Bu marketlerin reyonlarında çalışanlarla kanka olun hangilerinde barkod hatası varsa size söyler çaktırmadan depolarsınız. Benim 3 tane mevcut :)

6- İçkinizi evde üretmek.... Bunun için herhangi bi yasal sınırlama yok. sadece yaptığınız içkinin şişesinin üstüne herhangi bir etiket basmamak. Satıcı diil içiciyim ağğbiii.. olayı.
Evde içki üretme olayına başka bi zaman girişicez.

----------------------

Rakı makı alırken bu tarz yerlerden (büyük marketlerden) alırsanız hediye bardak mardak hediyeli olanları tercih edin. Beleşe bardağınız falan olur evde arabada.
Tekel bayinden alırken de çamura yatın, tüm tekel bayilerine içki firmalarından promosyonlar gelmekte fakat hiçbiri bunları müşteriye vermez salağa yatarlar. Bira alıyorsan hediye olarak açacak, bardak, kibrit, anahtarlık, çakmak vs. iste yok derse diret! Mutlaka verecektir. Vermezse küfret! diğerine git, Bundan sonra sana hediye verenden alışveriş yap cezasını çeksin. Rakı alırsan da mutlaka 2 tane rakı bardağı iste. Bi ara arabam bira açacağından geçilmiyordu düşün artık.

Neyse arkadaşlar ... Hadi bakalım hoooppp iyi günlerde ...  Nazdrovyaaaaaa*   :)



* na zdrowie : Bilinenin aksine Rus değil, Leh (Polonya) dilinde şerefe demektir.




12 yorum:

  1. Çok faydalı bilgiler vermişsiniz. Teşekkürler. İşime çok yaradı.

    YanıtlaSil
  2. Sa arkadaslar elimde cok sayida kavakli dere şaraplari var uygun fiyata satilik hepsi ilgilenen arkadaslar ulasabilir bana

    YanıtlaSil
  3. Şarap fiyatı nedir dostum..

    YanıtlaSil
  4. Bende 100 lük rakı var almak isteyen varsa ulaşabilirsiniz 105 tl

    YanıtlaSil
  5. Bizim komşuda Bekilli gözler şarabı var shellshell643@gmail.com

    YanıtlaSil
  6. elimde viski ,vodka ve rakılar mevcut.piyasanın %20 altına verebilirim.hepsi bandrollü.sadece artık içki içmiyorum. mail atın ; krieg74@mynetcom

    YanıtlaSil
  7. merhaba, sık sık bulgaristana sehahat ediyorum
    viski maskita (sulandırılan rakı-yeni rakı gibi olanı), rakia (üzüm, erik, muskat vs.) şarap votka çeşitlerini uygun fiyata getiriyorum/getirebilirim..
    ilgilenen olursa h.basaran82@gmail

    YanıtlaSil
  8. freeshop ve bulgaristan dan uygun fiyatlı ürünler temin edilir (rakı-mastika, rakia-üzüm/erik/vs, viski,vokta,şarap). h.basaran82@gmail

    YanıtlaSil